FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
OstatníTechnika jízdy
skupina:   středisko:  
komu:       04.12.2003 
předmět: Obrana vnitřní nohy 21:44:06 
zpráva: Nejsem lyžařský instruktor ani žádný superlyžař, přesto se musím vyjádřit k vaší rozpravě o zatížení vnitřnínohy. Nejstabilnější a nejbezpečnější zatížení lyží při carvingu je 50/50. Pokud najedu na ledovou plotnu,lyže se posmeknou obě najednou, já popojedu bokem o 0,5- 1m, lyže se mi zaříznou znovu a já vesele pokračujiv jízdě. Takto jedu oblouky, které musím na 100% projet bez pádu, ostatní jezdím s vyšším zatížením vnitřnílyže. Nebezpečí přepadnutí dovnitř oblouku, jak píše Jára, rozhodně nehrozí. Může dojít jedině k podsmeknutívnitřní lyže, což většinou končí pádem, ale to začínajícímu carverovi rozhodně nehrozí, protože jeho náklon jeminimální a zkušený má oči, aby led včas poznal. Při běžném carvingu s hůlkami samozřejmě nejedeme jen povnitřní lyži, ale čím více ji zatížíme tím jsou oblouky příjemnější a dynamičtější. Carvingový začátečník,který zatím jezdil jen po vnější lyži, i když se bude snažit o co nejvyšší zatížení vnitřní lyže, se přes 60%stejně nedostane. Proto zatížení vnitřní lyže od počátku nemůže být v žádném případě nebezpečné. Zatíženívnitřní lyže brání také nechtěnému přejití do smyku u začátečníka. Vše co jsem zde napsal platí pro obyčejnýcarving s hůlkami, při běžných sjezdovkových rychlostech.Carvingovým začátečníkem myslím běžného lyžaře, kterýpřechází z rovných lyží na vykrojené klasickou metodou (nikoli dle Dana). Učit carovat po vnější lyži s tím,že časem přejde na vnitřní mi přijde lehce Cimrmanovské.
Autor: Mirek Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Mirek 05.12.2003 
předmět: Re: Obrana vnitřní nohy 10:54:38 
zpráva: Ohledně pádů při FUNu je to velice jednoduché a myslím i velice bezpečné. Zde hrozí pouze to, že sepodsmekneš, což nic neznamená. Stačí se podepřít rukou, lyže se ti zaříznou a jedeš dál. Sám k sobě jsi zbezpečí. Bohužel to tak neplatí tyvzhledem k okolí a okolí vzhledem k tobě.
Autor: Tomáš Nevřela Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Mirek 05.12.2003 
předmět: Re: Obrana vnitřní nohy 02:00:42 
zpráva: Konečně carver! Už sem se tu začínal bát.
Kolegové-oponenti otevřeli diskusi na www.volny.cz/carver2004, takže, kdo lépe slyší na vnější, uspokojí se tam!
Autor: dan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      dan 07.12.2003 
předmět: Re: Re: Obrana vnitřní nohy 02:45:51 
zpráva: Dane Dík, ale tohle zas vyžaduje upřesnění, já i mí kolegové si zhruba myslíme, že RACE a BASE se jezdí 50/50až mírně po vnější a FUN se jezdí po vnitřní a že je to tak biomechanicky správně!!! (tím není řečeno, žezávodník to účelově nesklopí na vnitřní a FUN někdo nejede občas po vnější, byť se to zdá být složitější ) :)))
Autor: JáraP Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku