FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
OstatníTechnika jízdyOstatní
skupina:   středisko:  
komu:       23.01.2004 
předmět: Výběr správných bot 17:14:34 
zpráva: Chtěl bych na tomto fóru požádat o radu při výběru bot. Jsem průměrný lyžař a jezdil jsem pouze na klasickýchlyžích (ne carvingy) a upřednostňuji rychlou jízdu. Chci se zeptat, jaký je rozdíl mezi "klasickými" botamia těmi carvingovými (například od firmy Dalbello, kterou na těchto stránkách doporučují). Díval jsem se naparametry a ty carvingové jsou "měkčí" než ty normální klasické. Na pohodlí mi tolik nezáleží, jsem radši,když mi bota pevně drží. Chci přejít na carving (ale ne fun). Jak moc záleží, zda jsou boty carvingové nebone? A proč je důležité být více v nákleku u carvingového lyžování? Dále bych chtěl poprosit o vaše názory,zkušenosti a spokojenost s různými značkami a typy bot (přestože si uvědomuji, že každý má jinou nohu a můžemu "padnout" něco jiného).
Autor: Jarda Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Jarda 23.01.2004 
předmět: Re: Výběr správných bot 22:24:04 
zpráva: Základní rozdíl je větší úhel náklonu komínu vpřed možnost dalšího nákleku tlakem vpřed. Potom dalšívolitelné prvky náklonu (klín pod patou, volba polohy, tuhosti, přepínač aretace komínu)- podle ceny akvality. Nejlevnější Dalbella v řadě CRX-Carvex jsou měkká, nejdražší a nejkvalitnější v řadě jsou velmi tvrdézávodní boty. Pohodlné jsou všechny. Problém mají jen lidi s vysokým nártem. Ti se do nich nedostanou.
Vpředu musíš být abys zatížil i vnitřní lyži, která je mírně vepředu a zatlačil do špiček lyží, kterénakrojují oblouk. Ve starých botách budeš v záklonu a pojedeš jen po vnější lyži. Někdo to trochu doženepředklonem, někdo ne.
Autor: Dan Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku