FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
Ostatní
skupina:   středisko:  
komu:       19.11.2003 
předmět: reakce na "zase carving?" pokračování 13:41:04 
zpráva: sorry nevěděl jsem že se dá vložit jen omezený počet znaků.Když tak to tam dejte někde vědět. Ale když už jsemto začal tak to dokončím...


Ne každého to baví já mám raději třeba jízdu off piste nebo boulejiný raději skáče i když vyskoušet by si to měl asi každý koho lyžování baví.


Vyjasněme sipojmy. Dnes kdy se vyrábí pouze vykrojené lyže není třeba mluvit o lyžích carvingových ale pouze o lyžích,stejně tak všeobecně lyžování na vyšší úrovni = jízda po hranách a slovo carving používat pouze ve smyslufuncarving jak píšete "zcela jiný styl" pro ty kdo ho chtějí umět. Myslím že většina zdrojů které tadykritizujete mluví spíše o té obecné formě lyžování kterou z neznalosti nebo jen proto že je to právě "IN"nazývají carvingem.


Jinak tenhle web je fajn jen tak dále. S některými názory sice nemusímsouhlasit ale tak to má být carving je free takže snad toleruje i jiné názory.
Autor: noshaq Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      noshaq 19.11.2003 
předmět: Re: reakce na "zase carving?" pokračování 18:07:47 
zpráva: S tím, že jsou jenom jedny lyže - carvery, s tím souhlasím. Lyžování je taky jen jedno, to smýkané, a carving je taky jen jeden. Říkejte mu jak chcete, ale je to ten, u kterého jde o co nejčistší jízdu po hranách ve všech fázích. Ne každý to zvládne perfektně, ale jde o tu snahu a pochopení principu. Pokud je vám jasné jaký je rozdíl v pohybech(lyží,nohou,těla) mezi smýkáním a carvingem, musí vám být jasné, že jde o zcela nový styl. Co z klasické techniky chcete do carvingu použít? Toto konkrétně by mně zajímalo! Autoři, které kritizuji popisují(pod názvem "Carving")pouze svůj styl. Svůj horizont, ke kterému dospěli a za který nevidí, ale carving je až na dalším kopci.
To, že se učí stará technika není dáno žádnými českými specifiky. V Rakousku z deseti instruktorů, devět učí klasicky. Kolik je dobrých učitelů u nás nevím, ale carving, až na vyjímky, neznají a naučit nedovedou(ani v Rakousku), kde by k tomu taky přišli. Návyky získané z pluhu nebo přívratu pak velmi zkomplikují cestu k jízdě po hranách.
Píšete, že "nové techniky výuky jsou ...zatím nepoužitelné". To si myslíte, že o tom jenom píšu? Už tři roky úspěšně děláme kurzy bez sebemenších problémů, bez pluhu a bez přívratu.
Naše malé kopečky potřebují carving jako sůl, protože jinak si tu pořádně nezajezdí ani lehce nadprůměrný lyžař a veřejnost se carvingu nenaučí do té doby, dokud si bude myslet, že je potřeba jen modifikovat starou techniku!...
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      krajíc 19.11.2003 
předmět: Re: Re: reakce na "zase carving?" pokračování 22:57:01 
zpráva: Ano u carvingu jde o co nejčistší jízdu po hranách. A mělo by to být cílem každého kdo to s lyžováním myslíjen trochu vážně. Rozhodně není třeba při tom hrabat rukama ve sněhu. I tzv. "klasická, rakouská nebo jakáškola" prošla v posledních letech dost zásadním vývojem a v mnohém se již od začátků podobá carvingovétechnice ve kterou na pokročilejším stupni výuky plynule přechází. Co mi na vašich doporučeních a radách vadíje, že vydáváte funcarving za obecnou techniku jízdy po hranách (jak již psal(a) Hermínka). Není třebazbavovat začátečníka hůlek ani mu rozepínat boty a ani neni nutnost zatěžovat více vnitřní lyži jak se tomůžeme dočíst ve vašich doporučeních. Takhle univerzálního lyžaře nevychováte (být schopný jezdit v každémterénu je to co Český lyžař potřebuje) Vznikne pak něco co se dá dost těžko nazvat carvingem a můžeme to viděti na některých vašich filmech a fotkách. Úporná snaha dotknout se rukou sněhu za cenu lámání se v paseprovázená jízdou po vnitřní lyži kdy se tělo nedostane vůbec nebo jen minimálně mimo lyže. Carving vychází zezávodního lyžování tam žádný maximální "předklon" ani jízdu na vnitřní lyži (vyjma kritických situací a uněkterých závodníků zahájení oblouku nenajdete)


Jinak by se dalo polemizovat téměř o všem cojste tady napsal.


Někdy příště jedu si zalyžovat do Rakouska. Tchus
Autor: noshaq Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      krajíc 19.11.2003 
předmět: Re: CARVING 18:49:52 
zpráva: ALOHA A SCARV (INOVACE SKOL)
konečně se to hnulo a na veřejnost vyplývá zmatek z termínu CARVING. Dušísouhlasím s Krajícem, zažil jsem však i lidi, kteří díky své pohybové inteligenci, z toho vyplývajícíhostrachu a z toho vyplývající blokace motoriky nejsou schopni jet ani rychlostí 5km/h. tam se potom odstředivásíla hledá těžko a je nutno sáhnout k osvědčeným, vývojově však dávno překonaným metodikám - např. pluh.Rozhodně to však není mírná a zvýrazněná vlnovka. Jinak - kdo nemá výrazné zábrany, může za chvíli řezat jak... jak Jack Rozparovač. SCARV
Autor: LAK Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      LAK 19.11.2003 
předmět: Re: Re: CARVING 19:57:01 
zpráva: ...vlastně sem se chtěl zeptat, jaký procento lidí asitak tvoří ti zablokovaní inteligenti. scarv
Autor: krajic Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      LAK 19.11.2003 
předmět: Re: Re: CARVING 19:12:49 
zpráva: No konečně, už sem začínal trpět samomluvou ..
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku